Novo!

ZAŠTO SE I JA OSJEĆAM NEZADOVOLJNO, TUŽNO, JADNO, IZGUBLJENO, KAO MOJ OTAC!?

Moj otac je proživio dugu mračnu noć, 45 god! Bio je pripadnik oružanih snaga NDH, do pada Vinkovaca 45.g.
Neko vrijeme se krio u Privlaci, a onda je položio oružje i predao se! Ostao je živ, da li srećom ili zato što je bio VKV stolar, pa je “odslužio” tri godine u “verštetu” u vinkovačkoj kasarni! Trebali su im vješti i dobri radnici, a to je tada bila rijetkost, jer je večina pobijena “da bi Yuga živila”! Nije smio slaviti svoj Dan državnosti 10. 04. i o svemu “biti kuš”, kao i svi domoljubi!


Za yugo-praznike morao je isticati zastavu! Crven bijeli plavi, ali sa petokrakom! Devedesete kad smo istakli NJEGOVU zastavu na kuću, rekao je “sad mogu mirno umrijeti”! Poginio je 91. u 11. mj. kao i majka, koja mu je bila čvrsti oslonac cijeli život!
Odgojili su u kršćanskom duhu tri sina, koji su sudjelovali u ostvarenju njegovog i sna milijuna Hrvata. Danas sa ponosom ističem HRVATSKU zastavu! Slavim DAN DRŽAVNOSTI RH! Moj otac je pripadnik PORAŽENE obrambene vojske NDH i jasno mi je zašto je živio kako je živio 45. g. Ja sam pripadnik POBJEDNIČKE hrvatske vojske! Imam svoju državu! Imam svoju zastavu! Slobodno slavim Dan državnosti!

ZAŠTO SE I JA OSJEĆAM NEZADOVOLJNO, TUŽNO, JADNO, IZGUBLJENO, KAO MOJ OTAC!?

Oglasi

1 Comment on ZAŠTO SE I JA OSJEĆAM NEZADOVOLJNO, TUŽNO, JADNO, IZGUBLJENO, KAO MOJ OTAC!?

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: