Novo!

Zašto sude Tomislavu Josiću 17. veljače 2016!?

T.Josić

Na općinskom, vukovarskom sudu traje mučna, višemjesečna sudska trakavica u dijaboličnom procesu protiv Tomislava Josića, predsjednika građanske inicijative Stožer za obranu hrvatskog Vukovara. Sudsko vijeće sudi, neosporno hrabrom, junačkom dragovoljcu vukovarske Trpinjske ceste, ratniku za čiju skupinu je obrana Vukovara trajala do 20. 11. 1991. Pakao nadljudski hrabre obrane, spram višestruko nadmoćnog agresora, za Josića je nastavljen u srpskim koncentracijskim logorima.

Odonud je ponio uništeno zdravlje i srbijansku presudu na smrt. Nejasnom, zbrkanom ,opskurnom optužnicom danas mu u Hrvatskoj, u gradu kojega je opet morao braniti od bezakonja i agresije, na teret stavljaju vođenje građanske inicijative imena Stožer za obranu hrvatskog Vukovara. SOHV je organiziran u trenutku protuzakonitog, nemoralnog i podlog napada na Vukovar vanjskom manifestacijom agresorske ćirilične simbolike.

Inicijativa je predanim, smišljenim i pametnim otporom protuzakonitim aktivnostima Milanovićeve klike, uspjela natjerati politiku i zakonodavstvo da hrvatske zakone točno čitaju i točno interpretiraju. Ustavni sud RH je svojom odlukom potvrdio stavove SOHV i razjasnio kako se ima čitati čl.8 Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, poštujući potrebe manjina ali i uvažavajući osjećaje većinskog naroda i svih hrvatskih suverenista, s posebnim naglaskom na traume velikosrpske agresije na Hrvatsku, vođene istaknutom ćiriličnom simbolikom.

Mnogi aktivisti inicijative SOHV danas prolaze sramotne sudske procese. Prvotne optužnice sadržavale su opasne, apsurdne i sramotne kvalifikacije koje su sezale do imputiranja pokušaja rušenja ustavnopravnog poretka RH!! Aktivnosti SOHV je dugo vremena,po nalogu Milanovićevih i Ostojićevih mentalnih komunista i filojugoslavena, pratila i istraživala Služba za terorizam pri MUP RH. Nakon odluke Ustavnog suda nastavili su im suditi po blažim kvalifikacijama stavljajući im na teret uništavanje tuđe imovine, podrazumijevajući skidanje i razbijanje dokazano protuzakonito postavljenih natpisnih ploča. Sudski apsurd traje i dalje.

Za ista djela sude Marijanu Živkoviću,ocu dvojice poginulih hrvatskih dragovoljaca, Enveru Arnautoviću-Enkiju –maloljetnom vukovarskom dragovoljcu, Zlatku Zaobornom, stopostotnom HRVI, Predragu –Peđi Mišiću, hrvatskom dragovoljcu, pripadniku srpske nacionalne manjine koji je branio i brani hrvatsku suverenost, Zorici Gregurić poznatoj hrvatskoj građanskoj aktivistici….. i mnogim drugima. Sude im, prijeteći drakonskim kaznama, zbog djela kojim su zaštitili zakonitost u Hrvatskoj.

Može li bolnije,apsurdnije i dijaboličnije?! U slučaju Tomislava Josića sva podlost pokušaja pravosudnog „odstrjela“ legitimnih građanskih aktivista pokazuje pravu dimenziju apsurda i nakaznosti. Naime, Josić nikada i nigdje nije dotaknuo ni udario ni oštetio nijednu protuzakonitu natpisnu ploču. Nikada i nigdje nije uvrijedio ni prozivao srpsku nacionalnu manjinu. Dapače, među aktivistim SOHV ima pripadnika svih nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Sve aktivnosti SOHV bile su dobro organizirane, bez ugroze života i zdravlja građana, bez govora mržnje a usmjerene u zaštitu Ustava, zakona i žrtve Vukovara kao simbola žrtve Hrvatske.

Danas u 2016., nakon srbijanske, četničke presude na smrt, Josića u Hrvatskoj pokušavaju „ usmrtiti“ orjunaško-komunistički nakaradni križanci i likovi abolicijom preuzeti iz četničkih redova. Prometne prekršaje mu kontrolira nekadašnji četnik kojem je 20. 11. 1991. morao predati svoje oružje. Danas je u odori hrvatskog policajca. Odluka Ustavnog suda im je otupila oštricu. Nadajmo se da će lustracijski proces demokratski provjetriti sustav kako više nitko i nikada ne bi prolazio ovakav bolni rašomon. Tomislav Josić i SOHV izdržat će i pobijediti i ovu bitku kako bi Hrvatska bila bolja.

Izvor: Željko Zenga Maršić

Stric Ivan!

 

Oglasi
error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: