Novo!

Zbog čega “CVEBU” nisu “deložirali” iz Sabora, kada je to urliknuo da i njega nose ?

Dragi Striče,

današnja komedija u Saboru (ponedjeljak navečer), uostalom ne polupraznom nego 99.9 % praznom, pa mi nije nikako jasno tko, kada i kako donosi Zakone i ostale propise u ovoj Lijepoj Našoj, je ne komedija Pernara, za kojega smo navikli da je dežurni službujući “pajac” bez kojega bi stvarno bilo dosadno, ako ikada gledaš sjednice, a ja vrlo rijetko jer nikada u  Sabornici nema nikoga osim za prva i zadnja zasjedanja, nego je prava tragikomedija, jer čujem da je “moj dežurni službujući četnik” tražio da i njega izbace jer je to prosto nedopustivo (misli na to kako je saborska straža deložirala Pernara iz klupa).

https://www.youtube.com/watch?v=P84QCYrt75U

Na njegovu duboku žalost, nitko mu nije želio udovoljiti. Šteta, baš šteta, jer ja bih ga na njegov zahtjev rado “iznio vani ne samo iz Sabora” nego ako baš toliko inzistira, kupio mu i avionsku kartu prvog ekskluzivnog razreda za Beograd i uz zvuke “100 Gučkih trubača” i “Tamo daleko”, ispratio ga uz počasnu stražu HV, s  dignutim bodom (bajunet) na pušci. To nikada prežaljenom činu bi ipak morali prisustvovati Predsjednica i Predsjednik (Države i Vlade) jer je on toliko važan i značajan u sastavu moja “4 jahača Apokalipse” da je to neizbježno.

Pa pogledajmo malo što to puk Hrvata želi. Izmjena izbornog Zakona i ukidanje kojekakvih privilegija da cca. 20.000 nekih može imati svog zastupnika u  Saboru samo razlogom da je on “Marsovac” i da “Marsovci” (njih 20.000) glasuju za njega, a mi Hrvati, tko vas … (dodajte sami, ja iz pristojnosti nisam napisao što misli). Bio sam slobodan, pa sam si malko dao truda da probrstim po mreži naše državne granice, tj. Parlamente u susjednim državama s kojima graničimo. i Lijepa Naša kao prva.

Hrvatska – 8 pripadnika nacionalnih manjina – 5.6 % članova parlamenta broj sabornika varira od 100 do 160, trenutno 143 u zadnjem sazivu
Italija – ne poznaje pripadnike nacionalnih manjina kao  poseban dio Parlamenta
Slovenija – 2 mjesta nacionalnih manjina (talijanska i mađarska) – 2.2 % članova parlamenta
Mađarska – ne poznaje pripadnike nacionalnih manjina kao poseban dio Parlamenta
Srbija – ne poznaje nacionalne manjine kao posebni dio parlamenta
BiH – razdjeljena zemlja i nije moguće raspraviti sastav nacionalnih manjina u Skupštinama, Posebno u tzv. “Republici Srpskoj”iz prosta razloga jer ako si Hrvat u Republici Srpskoj onda za tebe ima samo Manjača, a zna se što je tamo bilo.
Crna Gora – ne poznaje nacionalne manjine kao posebni dio parlamenta,Zbog gore iznijetog sve to:
Jasno govori da je Hrvatska da oprostiš “najeba…..” od svojih nacionalnih manjina, što je Hrvatima već pomalo “PUN KUFER”. I ja sam potpisao za referendum za izmjenu Izbornog zakona. I neka mi ne pričaju priče i pričice o nekim pravima “nacionalnih manjina” posebno moj dežurna “CVEBA” iz vlade jer njegova Otađbina NE POZNAJE pravo nacionalnih manjina u Skupštini Srbije. Pa ako njegova Otađbina to ne priznaje i ne poznaje Hrvate u Srbiji, u njezinoj Narodnoj skuštini u Beogradu, u toj istoj gdje su Pernarova pretka po starom Srbskom običaju “sos pištoljče” a on sada stvara cirkus,   kojim ******** bih ja kao Hrvat njemu to u mojoj Domovini priznavao u HRVATSKOM DRŽAVNOM SABORU (mislim mojoj “CVEBI”).
Već sam pisao o Prisezi Domovini i što moramo napraviti. U Hrvatskoj žive samo HRVATI i nitko drugi. Kada kažem HRVATI mislim na državotvornog Hrvata. Ostali, nitko im ne brani da budu i “Marsovci” što se mene tiče, ali nikako ne mogu imati veća prava od mene, a sada imaju. Rado tim “Marsovcima” priznajem njihova nacionalna prava uz 
uvjet da su državotvorni Hrvati i glasuju za Sabor po volji ali ne i po nacionalnoj listi.
Tu nepravdu treba ispraviti.  Tko želi glasovati za Jovana, slobodnio mu. I ja ću ako taj Jovan ima dobru stranačku pruipadnost koja će mi donositi probitak, i to ne meni nego cijeloj Lijepoj Našoj.  Ali sigurno neću glasovati za Jovana (da sam kojim slučajem Srbin) zato što je na listi nacionalnih manjina. Eto to treba postići Prisegom Domovini.
Nije bitno što si, tko si i kakav si, već je bitno da si državotvorni Hrvat. O tome su Ustaše lijepo rekle 1937. tko smije i zbog čega nositi pošteno i cijenjeno Horvatsko ime, a koga se odričemo.
Slična je situacija i u cijeloj EU. Samo nekiliko država, među njima Hrvatska i Slovenija imaju posebne “sjedalice” za nacionalne manjine. Kod svih ostalih svi članovi parlamenata su državotvorni građani  te države a ne neke, Srbski bre rečeno: CVEBE (CVEBA , na hrvatskom jeziku: suhe grožđice, u kolokvijalnom govoru: zgodna pojedinost iz društvenog života, sitnica koja se rado čuje kao zanimljivost; pikanterija, štiklec)

Ivan Čavrak

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

2 Comments on Zbog čega “CVEBU” nisu “deložirali” iz Sabora, kada je to urliknuo da i njega nose ?

  1. Nisu CMEĆE izbacili ili iznijeli iz Sabornice, jer bi to bio još jedan triunf i pobjeda izvrsnog provokatora. Kada se malo vratim i povijest, pomislim i požalim što Hrvatska nema nekog tipa kao na pr hrvatski Puniša Račić.

    • Ivan Čavrak // 04/07/2018 at 17:03 //

      LOL, je kratica za “Laughing Out Loud” ili “Laugh Out Loud”, što na hrvatskom znači “smijem se naglas”. Mnogi ga koriste zbog male udaljenosti slova L i O na tipkovnici. Svaka čast na komentaru, potpuno na mjestu, no ipak smo uljuđenija nacija od nacije pripadnosti Račića. Mi naše CVEBE vritnjakom izbacujemo iz sabornice, za sada Pernara samo “iznosimo”. Možda mu netko i vritnjak da, nuikada se ne zna . Lijepi pozdrav.

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: