Novo!

Živio 10.travanj. Dan Nezavisne Države Hrvatske!

2n9974m

Evanđelje po Ustašama

Sv. Evanđelje po Ivanu 11:25a, 25 nas upućuje na razmišljanje kako Isus uskrsuje Lazara iz Betanije, te nas vodi kroz cijelo sv. Evanđelje kako je sve moguće ostvariti ako čovjek ima čvrstu vjeru i vjeruje sam u sebe. Instinktivno nas to potiječe da razmišljamo i o Uskrsnuću prve Nezavisne Hrvatske Države od Pacta Conventa 1102. godine DESETOG TRAVNJA 1941., dakle poslije punih 839 godina.

U ono doba, za života Isusa Krista na zemlji, njegova djela su bila revolucionarna djela, što u ona doba riječ “revolucija” nije imalo isto značenje kao što ga ima danas. Danas tu riječ mnogi bezsvijestno označuju kao “terorizam”, što uopće nije istina. Mi ćemo u našem današnjem slučaju tu riječ “Revolucija” označiti kao “Evolucija”, kao “Preokret”, kao “Poziv na Ustanak” ili “Pobuna protiv Nepravde”, jer naš hrvatski narod kroz stoljeća je vodio hrabre borbe da se očuva od biološkog istrebljenja.

Posveta Anti
Sa nebesa čujem harfu,
Slušam zvuke violine,
Mladi mjesec s tobom svira
Pjesmu naše domovine.
Lijepo li je ćutit note ,
Svake noći sa visine
S andelima zvonko pjevaš ,
Himnu naše domovine .
Ponekad bih i ja s tobom ,
Nazdravila s časom vina,
Zapjevala iz sveg’glasa
Al’plačem ja, plače i domovina .
S.V.B

Zato se ne trebamo bojati koristiti riječ “revolucija” ondje gdje joj je mjesto. Svi danas postojeći narodi svijeta su vodili revolucije da bi se očuvali. Iako je poznato da svaka revolucija uništava staro i postavlja novo i u tim promjenama je nesentimentalna, dinamična, energična pa čak u svome tijeku i okrutna. Revolucija preporađa čovjeka, mijenja mu poglede, stvara mu i daje ideje koje ga vode za ostvarenje cilja ili ciljeva. Mao Tso-Tong je 1967. godine imao kinesku kulturnu revoluciju, a ima i drugih vrsta revolucija…

Ustaški pokret je bio iskra Hrvatske Nacionalne Revolucije, koja je zagrijala hrvatsku narodnu dušu, i ta se iskra stopila s željom i voljom hrvatskog naroda za svojom samostalnom Hrvatskom Državom. Ustaški Pokret se nije mogao sam po sebi niti sam za sebe razvijati, da tu nisu postojale želje Hrvata za Hrvatskom Državom, a ne želje za nekim kalendarskim danom. Što se tiče želja hrvatskog naroda za Državom Hrvatskom, one su uvijek iste bile u svih 365 dana u godini, samo što se je taj dana žudno očekivao, bez da je itko od Hrvata za točno znao koji bi to dan mogao biti.

Govoriti danas o hrvatskom državnom nacionalnom prazniku “DESETI TRAVNJA” nije mala stvar, nije mala stvar jednostavno zato, jer, s jedne strane hrvatski je narod mnogo prepatio u borbi i u očekivanju za ostvarenje tog hrvatskog državnog nacionalnog dana koji je mogao biti bilo koji drugi dan u godini, dok s druge strane hrvatski narod nije ostvario svoj hrvatski nacionalni san o hrvatskom državnom prazniku poradi Poglavnika, ali jest sa njim na čelu, i nije ga ostvario poradi Ustaškog Pokreta, ali jest pod njegovim vodstvom, programom i načelima, koja su bili identični željama hrvatskog naroda i njegovim težnjama.

Proglašenjem Hrvatske Države DESETOG TRAVNJA 1941. je bio jedan istiniti DELIRIJ HRVATSKOG NARODA i sasvim je normalno bilo da u tom sveopćem hrvatskom veselju Hrvati prihvate kao svoj stari nacionalni pozdrav “ZA DOM SPREMNI!”, jer tada nije bilo Hrvata koji nije bio spreman braniti svoj DOM. A vidjeli smo i svjedoci smo kako je naš hrvatski neprijatelj naš stari hrvatski pozdrav “ZA DOM SPREMNI!” proglasio fašističkim, sam zato što je hrvatski slavni igrač Josip Šimunić poslije utakmice pozdravio publiku sa: ZA DOM a ova s poklikom odgovorila: SPREMNI!
I kako nam današnje sv. Evanđelje po Ivanu kaže: “Ja sam uskrsnuće i život – reče joj Isus.- Tko vjeruje u mene, iako je umro, oživjet će.

U prenosnom smislu po Ustaškom Evanđelju: 10:4:1941 Ustaška
Načela #III.

“Svoju današnju postojbinu učinio je hrvatski narod već u pradavna vremena svojom domovinom, u njoj se trajno nastanio, s njom srastao i dao joj izvorno ime Hrvatska. To ime ne može se i ne smije se zamijeniti ni s jednim drugim imenom.”

I dok živi tijelo naroda živjet će i njegov duh – a DUH DESETOG TRAVNJA je isto što i duh Hrvatskog Naroda. Hrvati prije nas su vjerovali u taj hrvatski nacionalni DUH, i mi danas u njega vjerujem, a za sigurno će vjerovati i nadolazeći hrvatski naraštaji!

Živimo i radimo za taj hrvatski narodni desetotravanjski DUH!
Želim čestit i sretan dan hrvatske državnosti DESETI TRAVNJA!
Živio Hrvatski Narod!
Živjela Hrvatska Država!

Izvor: Otporaš.

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

tekst-i-fotografija

2 Comments on Živio 10.travanj. Dan Nezavisne Države Hrvatske!

 1. Ovo mi se sviđa i dopada “EVANĐELJE PO USTAŠAM”!
  Nego mako nego po Ustašama.

 2. Milan Boban // 11/04/2018 at 19:18 // Odgovori

  Sad se vidi sad se zna TKO HRVATSKU ISTINU O USTAŠAMA I NDH KRIJE! Naravno Srbi, Srbija i njihovi simpatizeri i svi oni koji se još uvijek i danas služe titovim, beogradskim i YU lažima…

  UDBA, KOS, MILE BOBAN BR. 172. – NA VEZI GA DRŽAO STIPE GRIZELJ…
  http://otporas.com/1746-2/

  http://otporas.com/danas-je

  http://otporas.com/sad-se-v

  http://otporas.com/americka

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: