Novo!

Značenje riječi Ustaša!

Mišljenja sam da oni državotvorni Hrvati kojima je na srcu Hrvatska Država moraju sustavno i bez prestanka ponavljati vrline, samoprijegor, žrtve i ljubav hrvatskih vojnika koji su bez ikakovih ograničenja vrvili u borbene redove i postrojbe HOS-a 1941-1945. Naš zajednički neprijatelj je imao preko sedam desetljeća vremena ocrniti, oblatiti, oklevetati hrvatskog svetoga vojnika NDH. To se je sve radilo iz mržnje i vremenske politike. Kada kažem “vremenske politike” tim mislim reći da je mjerilo svake politike usmjereno na osvajanju državne vlasti, učvršćivanje državnog autoriteta. Svjedoci smo tih promjena danas u Hrvatskoj. Za vrijeme politike Stjepana Mesića, Ive Josipovića i premjera Zorana Milanovića, svako klevetanje i ocrnjivanje ideja i vojnika NDH bilo je dozvoljeno. To se zove POLITIKA a svaka politika ima svoja načela preko kojih izražava svoju volju. U ovom slučaju ta “volja” je bila klevetanje i ocrnjivanje hrvatskog državotvornog imena koristivši se ustaštvom i idejama NDH.
Ja ću ovdje nastojati biti kratak, držeći se Jean Jacques Rousseau izreke: Što se sve ukratko kaže, nije se dovoljno reklo da bi se moglo sve razumijeti, te iznijeti moje mišljenje o Ustašama i nezavisnoj Državi Hrvatskoj, NDH.

PRAVI SMISAO RIJEČI ŠTA ZNAŠI USTAŠA:

(1) Ustaša je smisao svakog ljudskog života. Ako dobro živiš, onda si u pravom USTAŠA. Ako loše  živiš, onda živiš kao oglođana kost: Nitko te neće.

(2) Ustaša je jedna značajna riječ koja se ne izgovara u neispraznost. Kada izgovaraš riječ USTAŠA, puna su ti usta slatkoće, mekoće i ukusa.

(3) Ustaša je Fantom koji ne da mira svim onima koji loše misle i koji svoje misli u djelo sprovode, drugim riječima Ustaša je borba protiv zla.

(4) Ustaša je izvor snage za svaki napredak!

(5) Ustaša je svijetlo u tami koje te vodi u bolju budućnost!

(6) Ustaško srce je veliko i darežljivo!

(7) Ustaša neće tuđe. Ustaša brani svoje!

(8) Ustaša je plug i hrana i hrvatskome narodu obrana!

(9) Ustaša se ne rađa, Ustaša se odgaja!

(10) Ustaša ima dvije vrste: oni koji već jesu i oni koji žele biti Ustaša!

Izvor: Otporaš

Stric Ivan!

Oglasi

3 Comments on Značenje riječi Ustaša!

 1. I na prvim linijama obrane od 91g do 96g. i preko motorola zvali smo se Ujo i Čedo što znači Ustaše i Četnici koji su bili napadači na našu Državu Hrvatsku bili su gori od zvijeri.

 2. timpani, najradije bih tada bio s vama na bojišnici, dijelio s vama sudbinu i sudbine naših dragih Branitelja i Dragovoljaca, koji ni malo u svojim zadaćama, dužnostima, osjećajima i hrabrošću u borbi za Domovinu Hrvatsku nisu izostajli od bivših svojih suboraca rata NDH, koji su poznati kao DOMOBRANI I USTAŠE.
  Alija i mi državotvorni Hrvati hrvatske političke emigracije smo radili ono što vi iz rovova sa bojišnice niste mogli raditi, a to je prikupljali smo potrebna sredstva koja su bila potrebna hrvatskim borcima na svim bojišnicima. Ja sam jedan bio od tih.

  Primi moje iskrene poZDrave iz tuđine i čestitku za uskre i Deseti Travnja.
  Bog! Milan.

 3. http://kamenjar.com/dalmatinski-proleteri-2-dio/
  From: John Jolic
  Sent: Sunday, March 20, 2016 6:29 PM
  To: Mile Boban
  Subject: Tito ljubavnik i hohštapler bez premca !

  Dragi moj neumorni Otporašu ! U prilogu ti šaljem malo materijala o Bravaru iz Kumrovca !
  zato što je bio Hebač,zato ga žene ne zaboravljaju !

  Otvori privjesak i pregledaj sve linkove. Naći ćeš tu istine, poluistine, sve pomješano…Svakako na kamenjuaru ćeš naći najviše istine.

  Pozdrav, Ivo.

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: